• شنبه تا چهارشنبه : ۸:۰۰ - ۱۸:۰۰
    پنجشنبه :۸:۰۰ - ۱۴:۰۰
  • تهران، سهروردی شمالی
    هویزه شرقی، پلاک ۵۴
  • تلفن تماس ۸۸۷۶۲۳۴۵ (۰۲۱)

تست DFI و درمان نازایی

در تمام مردان درجاتی از آسیب به  DNA اسپرم  وجود دارد ؛ در تست DFI  با استفاده از روش های مختلف میزان شکست کروموزومی در اسپرم هابررسی می شود و طبق آن درصدهایی گزارش می شود . این درصدها که نشان دهنده میزان شکست DNA   اسپرم است هرچقدر بیشتر باشد ، نشان دهنده آسیب بیشتر به DNA   اسپرم است و اگر بیش از یک حدنصاب باشد موجب اختلال در حاملگی ، سقط جنین و شکست در روش های کمک – باروری مثل  IUI ،IVF  ،  ICSI می شود.

تفاوت اصلی تست DFI و اسپرمو گرام:

یکی از آزمایش های اولیه در درمان ناباروری آزمایش اسپرموگرام است که در آن تعداد و حرکت و .... اسپرم ها بررسی می شوند . در حالت کلی بهترین زمان انجام آزمایش  اسپرموگرام قبل از DFI  است ، و اگر نیاز به بررسی بیشتر درباره علت شکست DNA باشد ، تست DFI انجام می شود . تستی که به صورت روتین در آزمایشگاه برای شناسایی DFI انجام می شود

Sperm chromatin dispersion Assay or Hato Test

تغییر جواب آزمایش :DFI

اگر درصد نشان دهنده کمتر از 30% باشد ، این جواب طبیعی محسوب می شود .

اما اگر این درصدها بالاتر 30% باشد  ، غیر طبیعی است . رنج تشخیص SDF را می توان به اینصورت طبقه بندی کرد :

 

Excellent        < %15

GOOD           %15-24

Fair             24-29%

Poor             > 30%

 

بنابراین برای بیمارانی که تست DFI آنها شکست DNA  بالا دارند، ابتدا جهت بهبود این مورد اقداماتی انجام می شود و سپس از روش های کمک باروری IUI  ، IVF ، ICSU  کمک می گیریم.

تست DFI  برای بیمارانی که سابقه ی سقط جنین دارند و علت ناباروری مشخص نیست نیز توصیه می شود .

کاربرد تست DFI در درمان ناباروری:

  1. زمانی که ناباروری بدون علت و ناشناخته باشد ، انجام تست DFI یکی از پارامترهایی است که علت ناباروری را مورد بررسی قرار می دهد.
  2. بالا بودن سن آقایان
  3. ابتلا به بیماری واریکوسل همسر ( آقا)
  4. برای آقایانی که دارای مشاغل خاص هستند و در برابر مواد مضر قرار گرفته اند. شغل هایی نظیر نانوایی ، جوشکاری ، پمپ بنزین ، کارشناس رادیوتراپی و کشاورزانی که با ترکیبات آفت کش و سموم در ارتباط هستند ، از این جمله اند .
  5. کسانی که در معرض شیمی درمانی قرار دارند و یا در شهرهایی با آلودگی هوای بالا زندگی می کنند.
  6. آقایانی که سابقه عفونت و التهاب درمان نشده ی دستگاه تناسلی دارند.

روش های درمانی و توصیه هایی برای پیشگیری :

عوامل محیطی ، یکی از از عوامل مهم در شکست DNA اسپرم هستند . بنابراین تغییر در سبک زندگی ، رعایت رژیم غذایی سالم با مصرف میوه و سبزیجات و کم کردن غذای چرب ، عدم استعمال سیگار و الکل ، دوری از استرس می توان در جهت بهبود بیمار مفید باشد ، در مجموع دوری از استرس ، تمرین های یوگا ، مدیتیشن و کم کردن سیگار و الکل ، همچنین خود مراقبتی بیشتر ، تاثیر گذار است.

از عوامل محیطی دیگری که باعث شکست DNA می شود گرما است . در مواردی که شغل فرد خاص است و مدام با گرما در تماس است ، استفاده از لباس مناسب و عدم استفاده از لباس تنگ برای خنک نگه داشتن بیضه ها می تواند پیشگیری از شکست DNA موثر باشد.

در افرادی که واریکوسل دارند مالش بیضه ها زیر آب ولرم پیشنهاد می شود.

عوامل محیطی آلوده کننده مانند ؛ امواج موبایل ، اشعه های مضر و ..... در شکست DNA موثر هستند.

بعد از عوامل محیطی ، عوامل چاقی ، نیز یکی از دلایل شکست DNA هست که با استفاده از رژیم غذایی مناسب و ورزش می توان آن را کنترل کرد. به طور خلاصه می توان گفت : این تست به بررسی نازایی در مردان می پردازد البته در مواردی که سقط جنین مکرر دیده می شود هم ، از این روش تشخیصی استفاده می کنیم .

بعد از انجام این تست ممکن است ، پزشک عمل PRP بیضه را به شما توصیه کند و یا برای شما دارو تجویز کند که نتایج این دو روش درمانی سه ماه بعد مجددا بررسی می شود.

استفاده از آنتی اکسیدان ها تحت نظر پزشک در دزهای مختلف و بصورت تک یا مجموعه ای از آنتی اکسیدان ها ( طی دوره سه ماهه) نظیر : Zinc  ، سلنیوم ، Q10، کارنی تین ، Vit C  و Vit E و ..... یکی از توصیه های درمان است .

درمان عفونت های بیضه و دستگاه تناسلی مردانه به علت وجود کلوسیت در اسپرم که عامل ROS  میباشد و یکی از مهم ترین عوامل DFI  ، ROS می باشد پس از درمان عفونت با آنتی بیوتیک DFI کاهش پیدا می کند.

جوان سازی بیضه با کمک prp

اثر PRP  در مردان اولیگو استنو اسپرمیک

این روش مدت 6 ماه است در مرکز نازائی دکتر دبیر اشرافی اجرا

می شود . اخیراء در مقاله ای در کنگره سالیانه ESHRE  نیز به چنین درمانی اشاره شده است .

آیا درمان با PRP  و تزریق آن در داخل بیضه ها سبب بهبود فاکتورهای اسپرم در مردان اولیگو استنو اسپرمیک می شود .

کلا کاربرد روش PRP  در ART مورد سئوال است .

علی رغم گزارشات جدید که PRP  می تواند سبب بهبود اندومتر و رشد فولیکولها در تخمدان شود ولی اطلاعات بالینی در این مورد چندان زیاد نیست و از طرفی مقالات اندکی در مورد درمان PRP در آقایان گزارش شده است.

در مطالعاتی نشان داده اند که 4 ماه پس از تزریق PRP به داخل بیضه ها تعداد اسپرم افزایش می یابد و تحرک اسپرم بهتر می شود . مطالعات ما نیز چنین چیزی را تائید می کند .  ما هم تائید می کنیم که تزریق PRP به داخل بیضه ها منجربه بهبود چشم گیر فاکتورهای اسپرم می گردد . البته یک مطالعه وسیع و راندم در این مورد ضرورت دارد

و اکنون این روش در مرکز نا باروری دکتر دبیر اشرافی اجرا می گردد.

تعیین جنسیت با ای وی اف

همیشه در طول تاریخ پدران و مادران زیادی به جنسیت جنین خود اهمیت می دادند، این در حالیست که این موضوع در فرایند فرزندآوری ضروری و حیاتی نیست، اما مزایایی به همراه دارد. روش های زیادی مانند رژیم های غذایی خاص برای این منظور وجود دارند، اما فقط احتمال رسیدن به جنسیت مورد نظر را کمی افزایش می دهند و تضمینی نیستند. این روزها با پیشرفت علم و تکنولوژی به ویژه در زمینه پزشکی، خوشبختانه راه قطعی برای تعیین جنسیت جنین به وجود آمده است، تا همه زوج ها به راحتی صاحب فرزند با جنسیت مورد علاقه شان شوند. تعیین جنسیت با ای وی اف تخصصی ترین و علمی ترین روش برای رسیدن به خواسته والدین است. در ادامه این مقاله اطلاعات بیشتری در این مورد بیان می نماییم. با ما همراه باشید.

در ابتدا خوب است بدانید که جنسیت جنین بستگی به کروموزوم های موجود در اسپرم دارد. اسپرم ها دارای کروموزم هایX  یا Y هستند. اما تخمک زنان فقط دارای کروموزوم X می باشد. بنابراین کروموزوم X  موجود در اسپرم، موجب تشکیل جنین دختر (XX) و کروموزوم Y سبب به وجود آمدن جنین دختر (XY) می شود. با توجه به این اطلاعات اکنون به بررسی IVF برای تعیین جنسیت نوزاد می پردازیم.

مراحل و چگونگی تعیین جنیست با ای وی اف

از IVF علاوه بر تعیین جنسیت جنین برای درمان نازایی نیز استفاده می کنند، دانستن مراحل و چگونگی انجام آن به شما کمک خواهد کرد تا این پروسه را بهتر و با آگاهی طی کنید. اولین مرحله ای وی اف تحریک تخمدان ها برای تخمک گذاری است. در این زمان پزشک داروهای هورمونی برای تحریک تخمک گذاری و بالا رفتن کیفیت تخمدان های زن تجویز می نماید. سپس اقدام به خارج کردن تخمک های بالغ می نماید که به عمل پانکچر یا همان تخمک گیری معروف است.

 مرحله بعدی لقاح آزمایشگاهی است، که تخمک و اسپرم را در شرایط ویژه آزمایشگاه لقاح می دهند و جنین به مدت 5 تا 7 روز رشد می کند. مرحله پایانی انتقال جنین چند روزه به درون رحم مادر است. به این صورت که برای انتقال جنین های تعیین جنسیت شده، جنین دختر یا پسر که مطابق با خواسته زوجین مشخص شده است را از تانک ازت خارج و ذوب می نمایند. سپس به وسیله ابزارهای ویژه ای از طریق واژن به درون رحم مادر منتقل می کنند. بعد از اتمام این مراحل در صورتی که مشکلی ایجاد نشود، بارداری رخ داده و پدر و مادر صاحب فرزندی با جنسیت انتخابی خود می شوند.

اهمیت آزمایش جنین شناسی برای تعیین جنسیت

برای تعیین جنسیت با ای وی اف بعد از عمل تخمک گیری، تخمک ها را به آزمایشگاه جنین شناسی می فرستند، تا آزمایشات مربوط به تشخیص جنسیت جنین انجام شود. این آزمایشات در چندین مرحله صورت می گیرند، که عبارتند از:

مرحله جدا سازی که ابتدا جنین شناس فولیکول های دارای تخمک مناسب را جدا نموده و در محیطی شبیه به لوله رحم قرار می دهد. سپس در مرحله لقاح تخمک ها را به شیوه ICSI  یا IVF با اسپرم بارور می نمایند تا جنین تشکیل شود. بعد از رشد جنین وارد مرحله نمونه برداری یا بیوپسی جنین خواهیم شد. در واقع سلول های جنین دو دسته هستند. دسته نخست شامل سلول هایی که جنین را تشکیل می دهند و دسته دوم سلول هایی که باعث به وجود آمدن جفت می شوند. در پروسه بیوپسی جنین با بهره گیری از لیزر تعداد بسیار کمی از سلول های مربوط به جفت برداشته می شوند و سلول های جنینی در بخش دیگر آزمایشگاه بررسی می شوند.

بعد از بیوپسی جنین، به منظور زنده ماندن جنین ها را فریز می کنند. باید بدانید که این کار هیچ گونه تاثیری بر کیفیت جنین ها و همچنین شانس موفقیت ای وی اف ندارد و اما در اینجا به مرحله آزمایش ژنتیک می رسیم، که در تعیین جنسیت با ای وی اف نقش اساسی ایفا می کند. این آزمایش با استفاده از تست ژنتیکیPGT  صورت می گیرد. در حقیقت این تست نوع و همین طور تعداد کروموزوم های موجود در هر سلول را مورد بررسی و تجزیه قرار می دهد. به کمک تحلیل کروموزومی به گروه های سلولی XX و XY  دست می یابیم که در فرایند تعیین جنسیت نقش مهمی دارند.

پروسه ای وی اف چقدر زمان نیاز دارد؟

به منظور تعیین جنسیت جنین، آزمایش های ژنتیکی خاصی نظیر PGT، PGS یا PGD انجام می گیرند، تا دختر یا پسر بودن جنین به کمک آنالیزهای ژنتیکی مشخص شود. در نتیجه تعیین جنسیت جنین با ای وی اف به دلیل نیاز به بررسی های جامع چندین روز زمان می برد. در واقع دو سیکل درمانی نیاز می باشد. سیکل اول مربوط به آزمایش های جنین و سیکل بعدی برای آماده ساختن رحم جهت انتقال جنین و باردار شدن مادر است.

مزایای تعیین جنسیت جنین

همان طور که ذکر شد از ای وی اف برای تعیین جنسیت جنین قبل از بارداری استفاده می شود. تعیین جنسیت به طور کلی مزایایی نیز دارد. برای مثال این کار موجب توازن خانواده می شود، در برخی موارد پدر و مادرها بعد از داشتن چند فرزند هم جنس، تصمیم می گیرند تا فرزندی با جنسیت مخالف داشته باشند. همچنین برخی بیماری های ژنتیکی در خانواده و یا مسائل مربوط به مذهب یا فرهنگ سبب می شوند، تا والدین قبل از اقدام به بارداری تصمیم به داشتن فرزند با جنسیت مورد نظرشان بگیرند. علاوه بر این ممکن است برخی از زوجین به دلیل از دست دادن فرزند خود، تمایل به تعیین جنسیت و داشتن کودکی با جنسیت فرزند قبلی خود داشته باشند.

علاوه بر این ها برخی از زوج های نابارور که به دلایل پزشکی فقط امکان داشتن یک فرزند با کمک روش درمانی ای وی اف را دارند، می توانند جنسیت دلخواه خودشان را انتخاب کنند.

سخن آخر

در حقیقت تعیین جنسیت با ای وی اف به همه زوج هایی که تمایل به داشتن فرزند دختر و یا پسر دارند، کمک خواهد کرد تا به طور قطعی و صد در صد نتیجه مطلوب را به دست آورند و صاحب فرزندی با جنسیت مورد علاقه خود شوند.

تاریخچه هیستروسکوپی در ایران و نقش آن در درمان ناباروری

بیایید ابتدا تعریفی از این روش درمان ناباروری را با هم مرور کنیم.   هیستروسکوپی یک روش اندوسکوپیک است که جراح را قادر می سازد مستقیماً مجرای آندوسرویکال  و حفره رحم را مشاهده کند. برای درک ارزش این روش مختصری از تاریخچه ی جهانی ان می گوییم؛  برای اولین بار در سال ۱۸۶۹ میلادی،  پزشکی به نامPantaleoni؛ روش هیستروسکوپی را توضیح داد. این پزشک با استفاده از یک سیستوسکوپ ( Desormeauxبا قطر ۱۲ میلیمتر) ،یک خانم ۶۰ ساله ی  مبتلا به خونریزی غیر طبیعی رحم را مورد بررسی قرار داد.  شاید برایتان جالب باشد که این پزشک با استفاده از نور شمع منعکس شده از آینه ی مقعر،  توانست پولیپ ها ی آندومتر را مشاهده و آنها را با نیترات نقره  بسوزاند.

این روند بعدها توسط پزشکان نوآور دیگر کامل شد. خلاصه اش این است که ۶۰ سال پس از pantaleoni   ابداعاتی برای بهبود کیفیت وسایل و اختراع منبع نوری فیبر اپتیک و وسایل کمکی؛  منجر به تکامل روش هیستروسکوپی شده است.

تاریخچه هیستروسکوپی در ایران:

برای اولین بار در ایران، روش جراحی سپتوم رحم از طریق هیستروسکوپی و سپس با استفاده از رزکتوسکوپی، سایر جراحی ها؛ نظیر درمان فیبروم ساب موکوزال و...  توسط دکتر دبیر اشرافی معرفی شده  و اجرا گردیده است .

اهمیت و اندیکاسیون های روش هیستروسکوپی :

گفتیم که هیستروسکوپی یک روش آندوسکوپیک است و این روش یک روش تشخیصی درمانی هست.  در تاریخچه هیستروسکوپی گفتیم که برای اولین بار در ایران این روش توسط آقای دکتر دبیر  اشرافی معرفی و اجرا شد. اکنون برای آشنایی بیشتر شما با مزایای هیستروسکوپی بخشی از نتایج پایان نامه های دانشجویان دکترای تخصصی زنان و و زایمان که تحت نظر ایشان و  خانم دکتر مقدمی تبریزی صورت گرفته را توضیح می دهیم. این مطالعه بر روی بیماران مراجعه کننده به بیمارستان میرزا کوچک خان انجام شده است . در این مطالعه شایع ترین یافته، آنومالی های مادرزادی رحمی هست. بخشی از چکیده این مطالعه‌ای تحقیقاتی در اینجا  شرح داده می شود:

نازایی یک مشکل جدی اجتماعی است و استفاده از هیستروسکوپی یک پیشرفت مهم در تشخیص و درمان نازایی است .

در رشته نازایی هیستروسکوپی تشخیصی وسیله مهمی در درمان نازایی است. باتوجه به مطالب فوق توصیه می شود که هیسترو سکوپی به طور روتین در بیماران نازایی با علت ناشناخته و در خانم های نابارور که به درمان های روتین نازایی پاسخ نداده اند صورت گیرد . این عمل با روش بیهوشی عمومی انجام می شود نیاز به فقط  چند ساعت بستری  دارد و یک روش دقیق و در عین حال ساده برای تشخیص و درمان ناباروری محسوب می شود .هیستروسکوپی به دو منظور صورت می گیرد:

۱ - تشخیصی : در  بررسی علت ناباروری.

۲ -درمانی:  برای اصلاح و درمان برخی بیماری ها

در طی هیستروسکوپی اگر برخی از ناهنجاری های رحمی مشخص شوند می توان (در حین تشخیص علت ناباروری ) هیستروسکوپی درمانی را هم به طور همزمان انجام داد.

اندیکاسیون های معمول هیستروسکوپی :

۱-ارزیابی خونریزی غیر طبیعی و با علت نامشخص در بیماران پره منوپوزال و پست منوپوزال

۲- تشخیص و برداشتن ترنس سرویکال لیومیوم  زیر مخاطی و  پولیپ‌ها ، یافتن و خارج کردن IUD  گم شده و یا دیگر اجسام خارجی.

۳- تشخیص و درمان  چسبندگیهای داخل رحمی، تشخیص و درمان سپتوم رحمی، در سقط خود به خودی مکرر،  مشاهده کانال اندوسرویکس و حفره ی  رحم ،ارزیابی پس از  سقط های عمدی  وسقط جنین در تری مستر اول

۴- خراشیدن آندومتر در بیماران  با منوراژی مقاوم به درمان 

۵- کانولاسیون لوله‌های فالوپ

مرکز فوق تخصصی درمان نازایی و ناباروری

تجربه شیرین پدر یا مادر شدن یکی از آرزوی کسانی است که وارد زندگی مشترک شده اند. اما برخی از آن ها در این راه دچار مشکلاتی می شوند. امروزه نا باروری جزو مشکلاتی است که بسیاری از زوج های جوان را درگیر خود کرده است. مراکز فوق تخصصی ناباروری با استفاده از مجرب ترین  پزشکان متخصص ناباروری و آخرین دستاورد های روز دنیا تا حد زیادی توانسته اند مشکلات مربوط به ناباروری را حل کنند. در این مقاله سعی داریم به بررسی علل ناباروری و معرفی یکی از بهترین مراکز تخصصی درمان ناباروری بپردازیم.

تعریف نا باروری

ناباروری به معنای عدم توانایی در بارداری و تولیدمثل بعد از دوازده ماه رابطه جنسی منظم که هیچ گونه روش پیشگیری به کار برده نشده باشد گفته می شود. همچنین برای زنانی که بالای سی و پنج سال سن دارند، اگر پس از شش ماه موفق به بارداری نشوند به معنای ناباروری است.

چند درصد افراد نا بارور هستند؟

امروزه بین 15-10 درصد افراد بین 20 تا 45 سال دچار ناباروری هستند و معمولا در بین هر شش زوج، یکی از زوج ها مشکلات مربوط به ناباروری دارند.

علل ایجاد ناباروری

عوامل مختلفی می توانند باعث ایجاد ناباروری شوند که برخیی از آن ها عبارت است از:

  • سن بالا در زنان: سن خانم ها یکی از عوامل مهم در باروری به شمار می آید. در زنانی که سن آن ها زیر 35 سال است، احتمال باروری تخمک ها 30-25 درصد در ماه است در حالی که این میزان در زنانی که بالای چهل سال سن دارند به ده درصد و یا کمتر می رسد. علاوه براین با بالا رفتن سن تخمک ها آسیب پذیری بیشتری پیدا می کنند و می تواند روند بارداری  را با اختلال مواجه کند.
  • مشکلات مربوط به تخمک گذاری: مشکل تخمک گذاری نامنظم و یا عدم تخمک گذاری یکی از عوامل عدم بارداری محسوب می شود. در خانم هایی که دچار تاخیر در قاعدگی و یا قاعدگی نامنظم هستند، تخمک گذاری به سختی اتفاق می افتد. همچنین عواملی مانند مشکلات هورمونی و منظم نبودن هورمون ها، تخمدان پلی کیستیک، کیست رحم و یا تخمدان، کم کاری یا پرکاری تیروئید،اضافه وزن و ... می تواند در تخمک گذاری تاثیرگذار باشد و این روند را با مشکل روبرو کند.
  • انسداد لوله های فالوپ: لوله های فالوپ لوله های رحمی هستند که باعث اتصال رحم به تخمدان می شوند و در واقع محل لقاح تخمک و اسپرم می باشند. اگر انسداد و یا مشکلی در لوله های فالوپ وجود داشته باشد، می تواند باعث ناباروری و یا حاملگی های خارج از رحم شود. در زنانی که دچار بیماری های جنسی مانند سوزاک و کلامیدیا، عفونت لگن و یا آندومتریوز هستند، احتمال انسداد لوله های فالوپ بیشتر است. بنابراین این افراد بهتر است قبل ازاقدام به بارداری به مراکز فوق تخصصی نازایی و ناباروری مراجعه نمایند.
  • ناباروری مربوط به مردان: ناباروری در مردان می تواند به علت عدم تولید اسپرم سالم و یا اختلال در انزال باشد. یک سوم از مشکلات نا باروری مربوط به مردان است. عواملی که باعث مشکلات ناباروری در مردان می شوند عبارتند از:
  • جراحی های بیضه در کودکی
  • دیابت
  • اضافه وزن
  • بیماری هایی که تب های طولانی مدت دارند
  • مصرف الکل، سیگار و مواد مخدر
  • انسداد لوله انزال اسپرم و...

در این موارد می توان با مراجعه به مراکز فوق تخصصی باروری و انجام آزمایشات سنجش کیفیت اسپرم، از مشکلات مربوط به تعداد اسپرم، توانایی حرکت و شکل اسپرم آگاه شوید.

مشکلات ناباروری در ایران

تحقیقات انجام شده در ایران نشان می دهد که حدود سه میلیون زوج با مشکلات ناباروری در ایران وجود دارد و معمولا از هر شش زوج ایرانی، یک زوج موفق به بچه دار شدن نمی شوند. همچنین گزارشات زیادی در مورد سقط جنین در کشور وجود دارد که آمار آن به بیش از 250 هزار مورد سقط جنین در سال می رسد.

درمان ناباروری

مشکل ناباروری یک مشکل بزرگ در گذشته یک مشکل بزرگ و غیر قابل درمان محسوب می شد اما خوشبختانه امروزه بچه دار شدن برای زوج های نابارور امری محال نیست و  قابل درمان است. امروزه وجود مراکز فوق تخصصی نازایی و ناباروری با آخرین دستاوردهای علم دنیا و استفاده از روش های درمانی موثر می تواند مشکل ناباروری را تا حد زیادی حل کند.

مراکز فوق تخصصی نازایی و ناباروری

در صورتی که با مشکل ناباروری مواجه شده اید، اولین اقدام مراجعه به مراکز فوق تخصصی ناباروری و کمک گرفتن از مشاوران و متخصصان این مراکز است تا ضمن حفظ آرامش شما، بهترین اقدامات را در این رابطه انجام دهند. در صورتی که از عدم باروری خود مطمئن نیستید، مراجعه به مراکز تخصصی معتبر می تواند در تشخیص دقیق این مشکل و ارائه درمان به شما کمک کند. این مراکز می توانند در ارائه خدماتی مانند: درمان ناباروری، تشخیص و درمان سقط مکرر، روش های جایگزین در درمان ناباروری و همچنین خدمات مربوط به سلامت مادر، جنین و نوزاد، رادیولوژی و سونوگرافی، جراحی های رحم، تعیین جنسیت، لیزر لاپاراسکوپی و اهدای جنین و تخمک به شما کمک کنند.

مرکز فوق تخصصی درمان نازایی و ناباروری دکتر هرمز دبیر اشرفی

دکتر هرمز دبیر اشرفی  دارای مدرک فوق تخصص نازایی و ناباروری و عضو هیئت علمی گروه زنان و زایمان دانشگاه تهران، فوق تخصص اندوسکوپی از دانشگاه آتلانتای آمریکا، فوق تخصص سونوگرافی از دانشگاه باری اتریش، فوق تخصص IVF از دانشگاه وین اتریش با و جزو یکی از 13 دانشمند برتر قرن بیستم ایران براساس سایت ویکی پدیای انگلیس، بنیان گذار و مسئول مرکز درمان ناباروری و جراحی زیبایی دبیر اشرفی تهران می باشد.

مرکز تخصصی جراحی و درمان نازایی دکتر دبیر اشرفی از سال 1376 فعالیت خود را آغاز نموده و موفق به دریافت گواهینامه بین المللی مدیریت کیفیت (ISO 9001-2000) در لقاح آزمایشگاهی از مرکز DQS آلمان شد.

این مرکز با بیش از دو دهه کار حرفه ای و کسب تجربه، اکنون به یکی از بهترین مراکز درمان ناباروری ایران تبدیل شده است.

در مرکز تخصصی ناباروری دکتر دبیر اشرفی خدماتی مانند   لیزر لاپاراسکوپی، آزمایشات تخصصی شامل آزمایشات هورمونی، هماتولوژی و عفونی و بیوشیمی، آنالیز مایع منی، بررسی قدرت باروری اسپرم، سونوگرافی، لقاح آزمایشگاهی   انجام می شود.

تیم پزشکی مرکز فوق تخصصی درمان ناباروری دکتر دبیر اشرفی مفتخر است با فراهم آوردن بهترین امکانات و شرایط، راحتی و آسایش را برای بیماران به ارمغان آورده است و در راستای به حقیقت پیوستن رویای داشتن یک فرزند سالم و گرم نگه داشتن کانون گرم خانواده زوجین تلاش می کند.