خدمات ناباروری

تلقیح داخل رحمی اسپرم (IUI)

تلقیح داخل رحمی (IUI) یک روش درمان ناباروری است که در آن اسپرم‌ها مستقیماً به درون رحم تزریق می‌شوند. در روش IUI ، اسپرم‌ها شسته و متمرکزشده و سپس مستقیماً به درون رحم تزریق می‌شوند تا در نزدیکی تخمک قرار بگیرند.

این روند می‌تواند احتمال بارداری را در زوج‌هایی که به دلایل مختلفی همچون کافی نبودن تعداد اسپرم، کافی نبودن حجم مایع منی، واژینیسم و... قادر به باروری طبیعی نیستند، افزایش دهد.

میکرواینجکشن (ICSI , IVF)

IVF مخفف کلمه In Vitro Fertilization و به معنای لقاح خارج رحمی است. در این روش اسپرم و تخمک در مجاورت هم قرار داده می‌شوند تا سلول اسپرم خودش وارد سلول تخمک شود و آن را بارور کند.

چنانچه تعداد سلول‌های اسپرم و یا تحرک آن‌ها برای بارور کردن تخمک کافی نباشد، یک سلول اسپرم با یک سوزن شیشه‌ای نازک گرفته شده و به کمک وسیله‌ای خاص مستقیماً به سلول تخمک تزریق می‌گردد که به این روش ICSI گفته می‌شود.

تست غربالگری سندرم داون

در آزمایشگاه  مرکز درمان نازایی و ناباروری غزال، تست‌ غربالگری ناهنجاری‌های جنین از نظر سندرم داون یا  اختلالات کروموزومی  با استفاده از پیشرفته‌ترین روش ها انجام می‌شود.

GIFT ، ZIFT

در روش GIFT سلول‌های جنسی (اسپرم و تخمک) به درون لوله‌های رحمی منتقل می‌شوند و لقاح در داخل لوله‌های رحمی انجام می‌گیرد تا جنین به‌صورت طبیعی وارد رحم شده و لانه‌گزینی صورت پذیرد.

در روش ZIFT تخمک لقاح یافته یا همان زیگوت به‌وسیله عمل لاپاراسکوپی به درون لوله‌های رحمی منتقل می‌شود.

هیستروسکوپی

هیستروسکوپی یک روش جراحی کم تهاجمی است که در آن پزشک یک لوله‌ی نازک و انعطاف‌پذیر به‌نام هیستروسکوپ را از طریق واژن و دهانه رحم به رحم وارد کرده و به تشخیص و درمان مشکلاتی همچون انواع چسبندگی‌های داخلی رحم، پولیپ یا فیبروم می‌پردازد.

لاپاروسکوپی

لاپاروسکوپی روشی کم ‌تهاجمی است که برای تشخیص و درمان مشکلاتی مانند کیست‌، فیبروئید و عفونت‌های دستگاه تناسلی بانوان مورد استفاده قرار می‌گیرد. در این روش چند برش کوچک (کمتر از 3 سانتی‌متر) روی شکم ایجاد شده و لاپاروسکوپ و ابزار جراحی وارد محوطه شکم می‌گردند. لاپاروسکوپ یک لوله بلند و نازک مجهز به نور و دوربین است که این دوربین تصاویر اندام‌های داخلی را روی مانیتور نمایش می‌دهد.

آزمایش‌های تکمیلی عملکرد اسپرم

آزمایش میزان شکست DNA (Sperm DNA Fragmentation Analysis) یا SDFA ، با هدف ارزیابی سلامت DNA اسپرم انجام می‌شود. این آزمایش که روشی مطمئن برای بررسی سلامت DNA اسپرم می‌باشد، به شناسایی افرادی که در معرض خطر ایجاد یک بارداری ناسالم هستند، کمک می‌نماید. این روش همچنین به تشخیص و درمان ناباروری مردان کمک می‌کند.

واریکوسلکتومی

علت اصلی بروز واریکوسل، عملکرد نامناسب دریچه‌های داخل رگ‌ها است که باعث تجمع خون در سیاهرگ‌ها و گسترش آنها می‌شود. واریکوسلکتومی یک عمل جراحی تحت بیهوشی عمومی است که برای از بین بردن واریکوسل از کیسه بیضه انجام می‌شود و طی آن عروق مبتلا بسته می‌شوند.

هیستروسونوگرافی

در این روش طی انجام سونوگرافی، محلول سالین استریل به آرامی به درون رحم تزریق می‌شود و به این ترتیب امکان بررسی و مشاهده‌ی زواید غیرطبیعی در داخل رحم، موارد غیر عادی بافت پوشش رحم و یا اختلالاتی که سطوح عمیق‌تر بافت را درگیر می‌کند، برای پزشک فراهم می‌شود.

استحصال اسپرم از بیضه و اپیدیدیم (PESA/TESE)

تنها روش قطعی سنجش وجود و یا عدم وجود اسپرم در داخل بیضه، تکه‌برداری از آن است که بیوپسی نام دارد. با تشخیص پزشک متخصص این عمل می‌تواند با کشیدن اسپرم به وسیله‌ی سوزن مخصوص (PESA) و یا عمل جراحی (TESE) انجام شود. از اسپرم به‌دست‌ آمده نیز می‌توان برای انجام عمل میکرواینجکشن (ICSI) و تشکیل زیگوت استفاده نمود.

تست پاپ اسمیر

این تست برای تشخیص سرطان دهانه‌ی رحم و یا عواملی که به آن منجر خواهد شد، صورت می‌پذیرد. نمونه از طریق واژن از گردن رحم گرفته شده و برای تشخیص توسط پاتولوژیست مورد بررسی قرار می‌گیرد.

فریز تخمک و اسپرم

فریز یا انجماد روشی موثر برای نگهداری طولانی‌مدت اسپرم و تخمک است. با این روش زمان برای سلول‌های جنسی متوقف می‌شود. فریز تخمک به منظور حفظ این سلول برای مدت طولانی در دمای منفی 196 درجه سانتی‌گراد انجام می‌شود. همچنین اسپرم فریز شده قادر است سال‌های سال زنده بماند تا در آینده جهت حصول بارداری با روش‌های کمک باروری مورد استفاده قرار گیرد.

فریز بافت بیضه و تخمدان

انجماد بافت بیضه برای حفظ باروری افرادی که به سرطان مبتلا هستند و باید تحت شیمی‌درمانی یا پرتودرمانی قرار بگیرند، افرادی که باید به هر دلیلی بیضه‌هایشان برداشته شود و یا در مبتلا به آزواسپرمی غیرانسدادی روش موثری است. همچنین انجماد بافت تخمدان برای حفظ قدرت باروری زنانی که دچار سرطان یا بیماری‌های خودایمنی می‌شوند و یا دارای سابقه خانوادگی یائسگی زودرس هستند، مورد استفاده قرار می‌گیرد.

تعیین جنسیت جنین

PGD روشی است که با کمک آن می‌توان قبل از شروع بارداری در خصوص جنین‌هایی که از لقاح مصنوعی تشکیل شده‌اند، اطلاعات ژنتیکی بدست آورد. یکی از این اطلاعات جنسیت جنین است. این روش برای خانواده‌هایی که سابقه بیماری وابسته به جنس دارند و یا به هر دلیلی قصد انتخاب جنسیت فرزند خود را دارند مورد استفاده قرار می‌گیرد. نتایج حاصل از این روش بسیار دقیق و نزدیک به 100 درصد است. 

آزمایش‌های تشخیصی برای بررسی علت ناباروری

این آزمایشات در زنان شامل:

آزمایش‌های روتین برای بررسی سلول‌های خونی، قند خون، وضعیت کلیوی و گروه خونی؛

آزمایش‌های هورمونی برای بررسی هورمون‌های هیپوفیزی، تخمدانی و تیروئیدی؛

آزمایش‌های عفونی برای بررسی وضعیت ایمنی بدن از نظر بیماری‌های عفونی مانند توکسوپلاسموز، سیفلیس، هپاتیت و ایدز؛

و در مردان شامل:

ارزیابی مایع منی در آزمایشگاه آندرولوژی به دو صورت  Macroscopic (ظاهری) و Microscopic (به‌وسیله‌ی میکروسکوپ)، می‌باشند.