بانک اختصاصی تخمک، اسپرم و جنین

​ مرکز باروری و درمان ناباروری دکتر دبیر اشرافی  با بهره‌گیری از تجهیزات به روز و متخصصین توانمند و آشنا به علم روز، بانک تخمک را راه‌اندازی نموده تا پاسخگوی نیاز مراجعین محترم در این حوزه باشد. در ضمن درحال بررسی روشی هستیم که در دختران جوان (با Hymen  سالم) نیز بدون بیهوشی جنرال و از طریق پروب واژینال تخمک ها را بدست آوریم  بدون آنکه بهHymen   صدمه وارد گردد.

همچنین این مرکز با بهره‌گیری از تجهیزات به روز و متخصصین توانمند و آشنا به علم روز،چندین سال است که بانک اسپرم را راه‌اندازی نموده است.

فریز تخمک

تخمك همان سلول جنسي مؤنث و سلولي است كه به تعداد بسيار زياد در تخمدان‌ها وجود دارد و در سن باروري هر ماه تعدادي از آنها شروع به رشد كرده و يك تا دو تخمك به مرحله بلوغ رسيده و از فوليكول های  موجود در تخمدان آزاد و در مسير لوله هاي رحمي به سمت رحم حركت مي‌كند. در صورت وجود اسپرم يا (سلول جنسي مرد) به تعداد كافي، در لوله ها لقاح صورت پذيرفته و جنين شكل مي‌گيرد.

از آنجا که تعداد تخمک ها در خانم ها ثابت است و با افزایش سن، سیر نزولی دارد  در خانم های مبتلا به سرطان پیش از شیمی درمانی و خانم هایی که در سنین جوانی هستند ، اما شرایط بچه دار شدن را تا زمان نامشخصی ندارند به کمک بانک تخمک می توانند در سال های آینده صاحب فرزند شوند

انجماد تخمک به‌عنوان یکی از گزینه‌های جدید برای خانم‌هایی که به هر دلیلی لازم است قدرت باروری‌شان حفظ شود در نظر گرفته می‌شود. این روش در شرایط ویژه به زنان کمک می کند تا تخمک‌هایی با کیفیت مناسب را تا زمان مناسبی که بتوانند باردار شوند حفظ و نگه‌داری نمایند.  خوشبختانه به کمک فناوری‌های جدید تخمک‌ها موقع انجماد آسیب ندیده و کیفیتشان برای باردار شدن در آینده حفظ می‌شود. در بانک تخمک از شیوه انجماد سریع برای نگهداری تخمک ها استفاده می شود. روش هایی که در گذشته برای انجماد تخمک مورد استفاده قرار می گرفت، انجماد آهسته بود که به غشای سلول ها آسیب می رساند و تخمک صدمه می دید؛ اما به کمک تکنیک های جدید و افزایش سرعت انجماد از تشکیل بلور یخ جلوگیری می شود و میزان آسیب پذیری سلول ها بشدت کم شده و در نهایت هم تخمک درمنهای دمای نزدیک به 200 درجه سانتی گراد زیر صفر فریز و نگهداری می شود تا در زمان مورد نیاز استفاده شود.

فریز اسپرم

فریز موثرترین روش نگه‫داری طولانی مدت اسپرم است. تاریخچه فریز اسپرم انسان، به قرن 18 و 19 میلادی برمی‫گردد که برای اولین بار توسط اسپالانزای در سال 1776 و مانتگاز در سال 1866 انجام شد. اما این تکنولوژی در قرن 20 توسعه پیدا کرد و در اواخر دهه 1940 ( حدود 70 سال پیش) امکان فریز اسپرم انسان مهیا شد.

 امروزه فریز اسپرم به‫ویژه در افراد مبتلا به سرطان، گونه‫های جانوری در معرض انقراض ، تکنیک‫های کمک باروری یا ART (Assisted Reproductive Technology)، حفظ باروری و فعالیت‫های تحقیقاتی استفاده می‫شود  فریز اسپرم با هدف ذخیره‌سازی اسپرم‌ها به‌عنوان یکی از فناوری‌های درمانی بروز برای آقایانی که به هر دلیلی لازم است قدرت باروری‌شان حفظ شود در نظر گرفته می‌شود. باروری مردان از سوی عوامل مختلفی تهدید می‌شود. در واقع، ذخیره‌ی اسپرم این اطمینان را به فرد می‌دهد که  در صورت بروز هر‌گونه اتفاقی، او می‌تواند در زمانی‌که تمایل دارد پدر شود.

سن یکی از عوامل اصلی در کاهش  تعداد اسپرم و کیفیت اسپرم است. به‌همین دلیل، برخی از مردان اسپرم خود را در هنگام جوانی ذخیره می‌کنند تا مطمئن شوند با گذشت زمان، هم‌چنان اسپرم سالم دارند. برخی از سرطان‌ها و درمان‌های مربوط به آن کیفیت اسپرم و باروری را تهدید می‌کند. بنابراین، آن مردانی که با این مشکلات مواجه هستند می‌توانند پیش از انجام عمل جراحی یا شروع شیمی‌درمانی و پرتو درمانی، اسپرم خود را در بانک اسپرم ذخیره کنند.

ذخیره‌سازی اسپرم برای زوج‌هایی که قصد بارداری از طریق فناوری‌های باروری را دارند بسیار مفید و کمک‌کننده است، به‌خصوص اگر مرد نتواند به‌طور مداوم در همه‌ی جلسات باروری حضور داشته باشد. ذخیره‌سازی اسپرم در بانک اسپرم این اطمینان را ایجاد می‌کند که در هنگام انجام روند باروری، اسپرم کافی برای استفاده وجود خواهد داشت.

در نهایت، برخی از مردان که قصد انجام وازکتومی دارند (نوعی عمل جراحی که طی آن لوله‌های منتقل کننده اسپرم  بسته می‌شوند) ، اسپرم خود را در بانک اسپرم ذخیره می‌کنند که اگر در آینده قصد بچه‌دار شدن را داشتند بتوانند بدون مشکل بدین هدف نائل شوند.